Сертификована општина са повољним пословним окружењем

У пиротску пољопривреду током ове године, захваљујући градском Фонду за развој пољопривреде инвестирано је безмало милион евра, тачније 117 милиона динара, казао је помоћник градоначелника за пољопривреду Горан Поповић отварајући овогодишњи традиционални Сабор пољопривредника. Градоначелник Пирота мр Владан Васић у обраћању пољопривредницима казао је да Град Пирот стоји иза пољопривредника и да је за Град пољопривреда веома важна.


- На истом смо задатку и сваки ваш појединачни мали успех део је нашег великог успеха. Желим да се захвалим вама пољопривредним произвођачима који под ведрим небом и уз много неизвесности радите овај посао. Желим да се захвалим стручној служби из Фонда за развој пољопривреде што сарађује свакодневно са вама, али и Ветеринарској клиници, Пољопривредној стручној служби, банкама које подржавају пољопривреду и свима другима који су укључени у пољопривредну производњу у нашем граду-закључио је градоначелник Васић.
Помоћник градоначелника Поповић казао је да ће у наредној години субвенције за пољопривредну производњу бити веће за четири милиона динара па ћемо у следећој години поделити укупно 51 милион динара. Желим да вам честитам јер сте уз подстицаје Градске управе односно Фонда за пољопривреду у своја газдинства инвестирали 117 милиона динара, безмало милион евра. Спремајте се јер марта иде нови конкурс-казао је Поповић.
Поменути Фонд у Пироту постоји од 2003.године. Те 2003. године за пољопривреду се издвајало симболичних 300.000 динара, али су захваљујући разумевању Градске управе и градоначелника, као и упорности стручне служне, примера ради 2018. године, за пољопривреду путем Фонда за пољопривреду издвојило чак 58 милиона динара. Укупне инвестиције у пољопривреду у овој години, рачунајући и средства ван Фонда, износе скоро милион евра, тачније преко 117 милиона динара.

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine