Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Тројни уговор измедју Министарство заштите животне средине – Град Пирот – Регионална депонија Пирот  потписан је данас у Београду. Поред министра Горана Тривана, уговор су, у име Града Пирота потписали Ивана Јовановић, члан Градског већа и Небојша Иванов директор Регионалне депоније. Уговор предвидја изградњу линије за секундарну сепарацију отпада у износу од 40.8 милиона.


Небојша Иванов, после потписивања уговора рекао нам је да ће ова средства значити преломни тренутак када је у питању потпуно нови начин одлагање отпада у Пироту. Јасни су захтеви Европске уније који проистичу из поглавља 27.
Познато је процес рада Депоније који је у реализацији за наредни период. Примарна селекција, рециклажа и компостана. Пројекат који следи ће омогућити ефикасност у раду приликом прикупљања отпада. Као у свим светским депонијама, када заокружимо комплетан циклус, депонија ће тек моћи да остварује приходе, рекаон је Небојша Иванов.
Видојко Панајотовић, био је у току с реализацијом овог пројекта. Он каже, да ће и убудуће Министарство за заштиту Животне средине пружати значајну подршку Пироту. Наш циљ, рекао је Панајотовић да заиста будемо “зелени град”!

Извор: Плусонлине

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine