Nakon današnje sednice SO Pirot predsednik opštine Pirot Vladan Vasić kazao je da prošlu godinu opština Pirot završila sa ostvarenjem budžeta od 101 procenat, što je retkost u Srbiji, da se radilo dobro pa je rezultat toga i višak od 177 miliona dinara, koji su odbornici rebalansom danas preusmerili u nove važne infrastrukturne objekte, ali i izgradnju i sanaciju novih puteva u gradu i selima.


- Rebalans nije uobičajena stvar na početku godine, ali pošto smo dobro poslovali tokom 2015. godine i ostvarili višak prihoda, rešili smo da rebalansom omogućimo javnim preduzećima, najviše Direkciji za nove saobraćajnice u gradu i selima, kao i OŠ “Dušan Radović” za izgradnju nove sportske sale-kazao je Vasić.

On se osvrnuo i na istupanje grupe odbornika u Povereništvu SNS-a u Pirotu.

- Procenjujem da je ovo raspad lokalnog SNS-a i da bi vrh stranke morao da reaguje brzo ako želi da ima dobre rezultate i na lokalnom i republičkom nivou-kazao je Vasić.
Predsednik SO Pirot Milan Popović takođe se osvrnuo na istupanje odbornika iz Odborničke grupe SNS-a u lokalnom parlamentu.

Izjave Vladana Vasića i Milana Popovića možete pogledati ovde.

Boban Ranđelović, sada već bivši odbornik SNS-a kazao je da će novoformirana Odbornička grupa nastaviti da deluje kao opozicija aktuelnoj vlasti.

-Mi smo na prethodnim izborima poverenje dobili tako što smo se borili protiv aktuelne vlasti. To ćemo nastaviti da radimo jer smatramo da ne rade kako treba-kazao je Ranđelović novinarima.

Izvor: Pirotske vesti

Joomla templates by Joomlashine