Danas (01.11.2016), je u svečanoj sali Gradske uprave Pirot, u okviru projekta “Podrška razvoju mikro biznisa u Srbiji II” koji zajedno realizuju Grad Pirot i Help, uručeno prvih 19 ugovora o donaciji za grantove u opremi. Ugovore su finalnim korisnicima uručili gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić i program menadžer Help-a za jugoistočnu Srbiju, Maša Bubanj.


Šest žena i 13 muškaraca, do kraja godine, dobiće opremu prosečne pojedinačne vrednosti 2.400 evra za obavljanje 10 poljoprivrednih delatnosti, šest uslužnih i tri zanatske. Za finalne korisnike, potpisnike ugovora, biće organizovane poslovne i stručne obuke u skladu sa potrebama, kao i umrežavanje i mentoring u toku trajanja projekta. Obaveze potpisnika ugovora o donaciji su finansijsko učešće u iznosu od 20 odsto od vrednosti donirane opreme, 8 časova rada za lokalnu zajednicu, registracija delatnosti u skladu sa zakonodavstvom Republike Srbije i/ili dodatno zapošljavanje jednog radnika, kao i pohađanje poslovnih obuka organizovanih od strane Help-a u okviru projekta.

Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota, zadovoljan je saradnjom sa nemačkom organizacijom HELP, sa kojom sarađuju više od 10 godina.

- Želim da čestitam svima vama koji ste se izborili pored toliko zainteresovanih, da baš vi dobijete ovu podršku Helpa i našeg grada. Vidim među vama, meni poznate ljude koji su radili drugu vrstu poslova i nisu izgubili nadu da mogu ponovo da se zaposle. Najveće interesovanje vlada za oblast poljoprivrede, što nas i ne čudi, jer znamo kakvo interesovanje vlada i za naše podsticaje iz Fonda za razvoj poljoprivrede. Raduje me što među vama vidim i pripadnice lepšeg pola i svima vama želim puno uspeha u poslovanju, jer ćemo onda i mi biti zadovoljni – izjavio je danas Vasić u svom obraćanju.

Program menadžer Help-a za jugoistočnu Srbiju, Maša Bubanj zahvalila se gradu Pirotu na dugogodišnjoj saradnji i čestitala potpisnicima Ugovora, ali i najavila novi konkurs za 2017.godinu, u kome će takođe biti podržane razne delatnosti.

- Grad Pirot je posvećen razvoju malog biznisa i uz njegovu podršku zajedno radimo na smanjenju nezaposlenosti, zbog čega imate sve pohvale. Uz podršku grada u narednom periodu planiramo da nastavimo, ali i proširimo saradnju, i uvek mi je drago što smo u Pirotu i još jednom se zahvaljujem svima na saradnji, istakla je Maša Bubanj.

Izvor: Pirotske vesti

Joomla templates by Joomlashine