Dobrodošli

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

 

Poštovani sugrađani,

dobrodošli na internet portal grada Pirota. Pozivamo Vas da uzmete aktivno učešće u radu lokalnih organa grada Pirota time što ćete izneti svoje sugestije i predloge. Opširnije

 

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

Pre desetak dana počela je izgradnja postrojenja za sekundarnu separaciju komunalnog otpada na Regionalnoj deponiji u Pirotu. Celokupna predračunska vrensost je oko milion i osamsto hiljada evra. Deo novca obezbedila je lokalna samouprava, a značajnu pomoć pružila je i Vlada Republike Srbije. Tim povodom gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, sa svojim saradnicima i direktorom Regionalne deponije, Nebojšom Ivanovom, obišao je početak radova koje izvodi Kompanija „ A.D. Drumovi“.


Gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, kaže da je izgradnjom Regionalne deponije Pirot učinio važan korak u kvalitetnom očuvanju životne sredine. Planiranim investicijama nastoji se da se produži vek deponije i u tom smislu su već realizovani odgovarajući poslovi. Takođe, cilj je da se što kvalitetnije upravlja otpadom kako bi u krajnjoj liniji Pirot zaista poneo epitet „ekološki grad“.
Nebojša Ivanov, direktor Regionalne deponije u Pirotu, kaže da se nastoji da linija za sekundarnu separaciju komunalnog otpada zaživi kada počne i primarna selekcija otpada koju je podržalo resorno ministarstvo Republike Srbije sa skoro osamsto hiljada evra. Očekuje se da do kraja ove, ili početkom iduće godine oba posla budu završena.

Izvor: Plusonline

Upitnik o zadovoljstvu građana uslugama Gradske uprave Pirot

Elektronsko podnošenje zahteva

Postanite eGrađanin

eUprava Republike Srbije

Vlada Republike Srbije

Narodna Skupština Republike Srbije

Ministarstvo državne Uprave i Lokalne Samouprave

Agencija za privredne registre

Zahtev za pristup informacijama od javnog značaja

Kodeks ponašanja službenika i nameštenika Grada Pirota

Joomla templates by Joomlashine