Dobrodošli

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

 

Poštovani sugrađani,

dobrodošli na internet portal grada Pirota. Pozivamo Vas da uzmete aktivno učešće u radu lokalnih organa grada Pirota time što ćete izneti svoje sugestije i predloge. Opširnije

 

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

Shodno preporukama Vlade Republike Srbije i predsednika Republike, danas je održana sednica Gradskog veća kao i sednica Gradskog štaba za vanredne situacije. Po rečima gradonačelnika Pirota mr Vladana Vasića, u Pirotu još uvek nema obolelih od korona virusa, ali je shodno preporukama, naložena obustava rada Predškolske ustanove, svih sportskih klubova, sportskih objekata. Rad kafića, kladionica, ugostiteljskih objekata je za sada ograničen od 10 do 20 sati, uz mogućnost da se i potpuno ukine u narednim danima. Formiraće se i kol centar kome će moći da se obrate sve osobe kojima je potrebna bilo koja vrsta pomoći, a u akciju pomoći starima osim Gradske uprave uključili su se i Radio klub Pirot, pojedina taksi udruženja, pojedina udruženja građana i mnogi drugi.


- Naložili smo i da ustanove kulture i Gradska uprava redukuju rad sa strankama, da prebacimo što je moguće rad na rad od kuće, posebno za starije od 60 godina, ljude sa hroničnim bolestima i na one koji imamu decu do 12 godina, da takođe i njima omogućimo rad od kuće. Redukovali smo i gradski i prigradski saobraćaj, ukinute su đačke linije a definisaće se minimum linija koji će ostati da funkcioniše. Pozivamo na međugeneracijsku solidarnost. Opšti je apel da starije stanovništvo ne napušta svoje domove, mi pozivamo komšije, njihovu decu, da kupe osnovne životne namirnice i potrepštine a kako stari ne bi morali da izlaze u kupovinu. U roku od 48 sati ćemo osposobiti kol centar u Gradskoj upravi. Brojevi telefona su 010-305-567 i 010-305-577. Oni će raditi verovatno od 8 do 15 sati i ljudi koji imaju potrebe, staračka i samačka domaćinstva, moći da se jave na ove telefone kako bi im se pružila pomoć. Pozivam i volontere da nam se jave kako bi nam pomogli-kazao je gradonačelnik Vasić.
Sve komunalne usluge odvijaće se nesmetano, čišćenje grada, snabdevanje vodom, isporuka toplotne energije, sve će se odvijati nesmetano. Dobili smo informacije da će vrlo brzo biti poprvaljena snabdevenost apoteka, a Crveni krst nastavlja sa organizacijom rada Narodne kuhinje, imamo i 40-ak porodica o kojima Crveni krst brine tako što im isporučuje namirnice na kućnu adresu. Imamo oko 60 geontodomaćica koje brinu o najugroženijima-poručio je Vasić.

Izvor: Pirotske vesti

Upitnik o zadovoljstvu građana uslugama Gradske uprave Pirot

Elektronsko podnošenje zahteva

Postanite eGrađanin

eUprava Republike Srbije

Vlada Republike Srbije

Narodna Skupština Republike Srbije

Ministarstvo državne Uprave i Lokalne Samouprave

Agencija za privredne registre

Zahtev za pristup informacijama od javnog značaja

Kodeks ponašanja službenika i nameštenika Grada Pirota

Joomla templates by Joomlashine