Dobrodošli

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

 

Poštovani sugrađani,

dobrodošli na internet portal grada Pirota. Pozivamo Vas da uzmete aktivno učešće u radu lokalnih organa grada Pirota time što ćete izneti svoje sugestije i predloge. Opširnije

 

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

Zavod za zaštitu spomenika kulture iz Niša u saradnji sa Gradom Pirotom i Direkcijom za izgradnju grada počeo je sa istraživanjem na prostoru sela Krupac u cilju izrade Studije zaštite za ovo pirotsko selo.

Izradu je inicirao Zavod i u saradnji sa pirotskom Direkcijom započet je rad na terenu.

-Ona prevashodno treba da posluži kao osnov za izradu aktuelne prostorno-planske dokumentacije, ali će svakako obraditi i mnoge druge aspekte bogatog kulturno-istorijskog nasleđa, koji do sada nisu dovoljno istraženi i na adekvatan način prezentovani-kaže za Pirotske vesti rukovodilac projekta, stručnjak niškog Zavoda Elena Vasić Petrović, koja je za sličnu naučnu studiju dobila prestižnu nagradu organizacije Europa Nostra, zvanične organizacije EU koja se bavi očuvanjem evropske kulturne baštine-navodi Petrovićeva.

Jedini zaštićeni objekat u Krupcu, po rečima Elene Vasić Petrović je hram Svetog Nikole, interesantna su i oba seoska groblja, a na groblju koji se nalazi pored pomenutog hrama nalazi se i tumul, objekat za koga istraživači veruju da je nastao veštački i objekat koji tek treba da se istražuje. Na drugom groblju postoji objekat za koga se smatra da potiče iz rimskog perioda, ali na oba groblja imamo tragove rimskih objekata i samim tim, podrazumeva su da su ti objekti mnogo stariji od onoga što bismo mi sada mogli da kažemo i da vidimo-zaključuje Petrovićeva.

Izvor: Pirotske vesti

 

Upitnik o zadovoljstvu građana uslugama Gradske uprave Pirot

Elektronsko podnošenje zahteva

Postanite eGrađanin

eUprava Republike Srbije

Vlada Republike Srbije

Narodna Skupština Republike Srbije

Ministarstvo državne Uprave i Lokalne Samouprave

Agencija za privredne registre

Zahtev za pristup informacijama od javnog značaja

Kodeks ponašanja službenika i nameštenika Grada Pirota

Joomla templates by Joomlashine