Dobrodošli

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

 

Poštovani sugrađani,

dobrodošli na internet portal grada Pirota. Pozivamo Vas da uzmete aktivno učešće u radu lokalnih organa grada Pirota time što ćete izneti svoje sugestije i predloge. Opširnije

 

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

JAVNE КONSULTACIJE U OКVIRU PROCESA IZRADE PLANA RAZVOJA GRADA PIROTA ZA PERIOD 2021–2028

Izrada Plan razvoja grada za period od 2021. do 2028. godine počela je u drugoj polovini prošle godine. To je najviši planski dokument javne politike Lokalne samouprave, koji menja sve ostale strategije, po novom Zakonu o planskom sistemu koji je usvojen 2018. godine, i nadovezaće se na sada već staru strategiju Održivog razvoja. 

Poštujući načelo javnosti i partnerstva, Grad Pirot organizuje Javne konsultacije sa zainteresovanim stranama povodom izrade Plana razvoja grada Pirota za period 2021–2028.godine.

U procesu izrade Plana razvoja grada Pirota za period 2021–2028, koji ulazi u završnu fazu, neophodno je kroz konsultacije uključiti sve relevantne zainteresovane strane – javnost, organe, organizacije i pojedince koji poznavanjem lokalnih prilika mogu dati doprinos u izradi ovog značajnog dokumenta.

S obzirom na aktuelnu epidemiološku situaciju koja prati ceo dosadašnji proces izrade Plana razvoja grada Pirota, konsultacije će biti održane putem „Zoom” platforme, u četvrtak 15.aprila u 13 časova, rekla je u izjavi za Portal Plus online, Marija Đošić, šef Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj. 

Plan razvoja grada bavi se analizama postojećeg stanja u lokalnoj zajednici, utvrđivanjem ciljeva, vizija, ali i merama za sprovođenje svega toga u praksi. U okviru toga Koordinacioni tim i tematske radne grupe po sektorima u saradnji sa Razvojnom agencijom Jug utvrdili su prioritene projekte za svaku od četiri oblasti - infrastruktura i zaštita životne sredine, privreda, društvene delatnosti i unapređenje javne uprave. 

Pozivamo sve zainteresovane strane da se uključe u proces izrade Plana razvoja grada Pirota za period 2021–2028.godine, pristupanjem javnim konsultacijama putem sledećeg linka:

https://zoom.us/j/95459947413?pwd=bUJzczFuV3Z5Z0cwNjhBNTR5d29RQT09

Meeting ID: 954 5994 7413

Passcode: 176421

Uvid u nacrt Plana razvoja grada Pirota 2021–2028. može se izvršiti na internet prezentaciji Grada Pirota:

https://www.pirot.rs/index.php/8-cirilica/4927-izrada-plana-razvoja-grada-pirota-za-period-2021-2028-godine-2.

Svoje sugestije/predloge/komentare možete dostaviti direktno na javnim konsultacijama ili slanjem na mejl: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

Obrazac za sugestije/predloge/komentare možete preuzeti u prostorijama Кancelarije za lokalni ekonomski razvoj Grada Pirota ili na internet stranici Grada Pirota www.pirot.rs.

Izvor: Plusonline

Upitnik o zadovoljstvu građana uslugama Gradske uprave Pirot

Elektronsko podnošenje zahteva

Postanite eGrađanin

eUprava Republike Srbije

Vlada Republike Srbije

Narodna Skupština Republike Srbije

Ministarstvo državne Uprave i Lokalne Samouprave

Agencija za privredne registre

Zahtev za pristup informacijama od javnog značaja

Kodeks ponašanja službenika i nameštenika Grada Pirota

Joomla templates by Joomlashine