Dobrodošli

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

 

Poštovani sugrađani,

dobrodošli na internet portal grada Pirota. Pozivamo Vas da uzmete aktivno učešće u radu lokalnih organa grada Pirota time što ćete izneti svoje sugestije i predloge. Opširnije

 

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

Početkom godine lokalna samouprava Pirota obećala da će uložiti maksimum napora kako bi se sanirao put od Temske ka Toplom Dolu. Tim povodom projekat je blagovremeno urađen, a iz budžeta grada opredeljena su sredstva za realizaciju ove investicije u iznosu od oko 24,4 miliona dinara. U međuvremenu izabran je izvođač radova, a Pirot je, imajući gotov projekat za sanaciju puta ka Toplom Dolu, učestvovao na Javnom pozivu Ministarstva zaštite životne sredine o sufinansiranju realizacije projekata očuvanja i zaštite zemljišta kao prirodnog resursa, i podržan je sa 7 miliona dinara.

Juče je, tim povodom, zamenik gradonačelnika Pirota, Miloš Colić, potpisao ugovor sa ministarkom zaštite životne sredine, Irenom Vujović, o sufinansiranju projekta. 

Colić kaže, pored ostalog, da je sanacija puta ka Toplom Dolu bio jedan od prioriteta u ovoj godini. Podrška ministarstva u iznosu od 7 miliona dinara je izuzetno važna za grad, kaže Colić. Važno je i to što država stoji iza projekata koje grad Pirot ima i da je Pirot među prioritetima u ovom delu Srbije.

“Ako govorimo o projektima za primarnu i sekundarnu separaciju, ako govorimo o projektu za uklanjanje divljih deponija, rezultate konkursa čekamo i nadamo se da ćemo i tu biti podržani, ako pomenemo i ovaj projekat, onda se vidi da grad Pirot zaista zavređuje pažnju u zaštiti životne sredine, a imajući u vidu da pojedina poglavlja koja treba ispuniti na putu ka Evropskoj uniji jesu vezana za životnu sredinu. Mi tu prednjačimo, pored Regionalne deponije mi imamo i druge projekte – sa Komunalcem, Vodovodom, Toplanom kako bismo zaštitili životnu sredinu. Sa druge strane pravimo direktnu uštedu, u ovom slučaju od 7 miliona dinara u budžetu, koja će se iskoristiti za drugi infrastrukturni projekat. Važno je da imamo pristup i metod očuvanja i povećanja budžetskih sredstava kroz projektno finansiranje” rekao je, pored ostalog, Colić.

Izvor: Pirotske vesti

Upitnik o zadovoljstvu građana uslugama Gradske uprave Pirot

Elektronsko podnošenje zahteva

Postanite eGrađanin

eUprava Republike Srbije

Vlada Republike Srbije

Narodna Skupština Republike Srbije

Ministarstvo državne Uprave i Lokalne Samouprave

Agencija za privredne registre

Zahtev za pristup informacijama od javnog značaja

Kodeks ponašanja službenika i nameštenika Grada Pirota

Joomla templates by Joomlashine