Dobrodošli

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

 

Poštovani sugrađani,

dobrodošli na internet portal grada Pirota. Pozivamo Vas da uzmete aktivno učešće u radu lokalnih organa grada Pirota time što ćete izneti svoje sugestije i predloge. Opširnije

 

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

Predstavnici Štaba za vanredne situacije Grada Pirota, Dobrovoljnog vatrogasnog društva, Policijske uprave Pirot i Sektora za vanredne situacije danas su počeli kampanju obilaska pirotskih sela obilaskom sela Sukovo, gde su meštanima ukazane pogubne posledice paljenja strnjike u poljima. Danas su predstavnici svih relevantnih institucija obišli selo Sukovo.

Sreten Savov, iz Štaba za vanredne situacije Grada Pirota kazao je da je ŠVS sa pojavom velikog broja požara krenuo sa brojnim aktivnostima kako bi se radilo na prevenciji požara.

-Aktivirali smo Dobrovoljno vatrogasno društvo koje je počelo sa obilaskom sela i razgovorom sa meštanima a sve sa ciljem da se radi na prevenciji požara. Mi ćemo raditi i dalje na usavršavanju rada DVD koje će u narednom periodu učestvovati aktivno u gašenju požara i pomagati pirotskim vatrogascima. Osim toga, mi pružamo logističku podršku vatrogasnog bataljona i nastavićemo sa nabavkom i opremanjem vatrogasnog bataljona-kazao je Savov.

Miljan Pančić, komandir Vatrogasno-spasilačkog bataljona kazao je da zabrinjava povećanje broja požara na otvorenom.

-Požara je tri puta više nego što je prosek za ovo doba godine. Temperatura je jako visoka, imali smo jak vetar pa intervencije su izuzetno zahtevne, požari zauzimaju velike površine i predstavljaju veliku opasnost za građane. MUP i SVS su apelovali na građane, uključili sve relevantne subjekte na teritoriji čitave Srbije i ovo je preventivni deo, apel, razgovor sa građanima i ukazivanje na opasnosti, potencijalnu materijalnu štetu i nadam se da će naši građani shvatiti kakvu opasnost predstavljaju požari na otvorenom. Moram da kažem i da su zakonom predviđene i novčane kazne i moramo da shvatimo kakva je opasnost od požara-kazao je Pančić

Nenad Mladenović, komandir jedinice DVD u Pirotu istakao je da pirotska DVD jedinica obilazi sve MZ u Pirotu i razgovara sa meštanima.

Izvor: Pirotske vesti

Upitnik o zadovoljstvu građana uslugama Gradske uprave Pirot

Elektronsko podnošenje zahteva

Postanite eGrađanin

eUprava Republike Srbije

Vlada Republike Srbije

Narodna Skupština Republike Srbije

Ministarstvo državne Uprave i Lokalne Samouprave

Agencija za privredne registre

Zahtev za pristup informacijama od javnog značaja

Kodeks ponašanja službenika i nameštenika Grada Pirota

Joomla templates by Joomlashine