Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Градоначелник Пирота мр Владан Васић данас је са директором Градског водовода Зораном Николићем и шефом кабинета градоначелника Александром Ћирићем обишао радове на изградњи канализационе мреже у селу Извор. Васић је казао да је врло задовољан што ће врло брзо првих десетак кућа у Извору бити прикључено на канализациону мрежу.


- Ми смо у највећим селима, посебно на Кружном путу где је највећа концентрација становништва, попут Пољске Ржане, Крупцу, увели канализациону мрежу и обећали да ћемо прикључити Извор и Бериловац. То обећање испуњујемо. Да подсетимо да је направљено постројење за пречишћавање отпадних вода које је већ прикључено ка реци, кренули смо ка селу и ево стигли смо до првих кућа. Успут смо договорили да мењамо комплетну водоводну мрежу, пре неколико година Водовод је преузао комплетну водоводну мрежу у селу и решени су дугогодишњи проблеми са водоснабдевањем-казао је Васић и додао да са реконструкцијом пута, али и отварањем школе заједно са екипом “Са Тамаром у акцији”, село Извор добија потпуно нови изглед и омогућава пристојан квалитет живота за људе.

- Податак да има 30 ђака у сеоској школи је врло задовољавајући и ја верујем да ћемо на овај начин спречити одлив становништва из села-казао је Васић.
Директор Водовода Зоран Николић казао је да је вредност целокупног пројекта, рачунајући и изградњу постројења за пречишћавање воде – 80 милиона динара.

- Дужина канализационе мреже је око пет километара, већ смо негде око 600 метара урадили и жеља нам је да комплетно нову инфраструктуру када је реч о водоводу и канализацији ово село добије, а након тога треба да уследи и асфалтирање-казао је директор Николић.

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine