Сертификована општина са повољним пословним окружењем

На почетку последње радне седнице у овој години, Милан Поповић, председник Градске скупштине, утврдио је кворум. Седници је присуствовало 50 одборника. Милан Поповић је предложио три теме као допуну Дневног реда, о имовинско правним односима, јавним паркиралиштима и накнади за паркирање.


Душан Митић је на почетку без одобрења изашао на говорницу да предложи другу од две допуне Дневног реда. Другу допуну, није поднео на време, објаснио је  Саша Јовановић секретар Градске скупштине.

Милан Поповић је поднео предлог да се гласа о искључењу Душана Митића са седнице. За искључење је гласало 46 одборника. Милан Поповић је ,,ставио на гласање,, предлог измена. За измене је гласало 47 одборника. Дневни ред са изменама усвојен  је са 47 гласова. Три су била против. Против предлога Душана Митића гласало је 47 одборника.
Прва тема на Дневном реду било је доношење Програма рада Скупштине града за 2018. годину. Известилац о овој теми био је  Саша Јовановић, секретар Градске склупштине. Предлог је дат по месецима. Програм рада Скупштине усвојило је 47 одборника.

Одборници Градске скупштине потом су разматрали План детаљне регулације  “Пирот- Исток ИИ”.

Зоран Крстић, начелник одељења за урбанизам и комуналне послове  најавио је тему и  позвао представника  урбанистичког сектора. Ради се о простору од 85 хектара код Градашничке реке. За план је гласало 47 одборника. Против и уздржаних није било.
А потом су кренули програми јавних предузећа за 2018. годину.

Извештавали су:

Зоран Николић, директор  Водовод  и канализација.

Сладјана Манчић, директорка Топлане.

Бобан Толић, директор Комуналца.

Славиша Свиларов, директор ЈП за планирање и уредјивање градјевинског земљишта.

Небојша Иванов, директор  ЈКП “Регионална депонија”. 

Милан Поповић је после прегледа известилаца позвао одборнике на дискусију. Дискутовали су Иван Панић, Димитрије Видановић и Милош Цолић.

На крају су одборници гласали посебно за сваки извештај. Сваки план и програм усвојен је појединачно са 48 гласова за и 3 против. 
После јавних предузећа на дневном реду били су планови и програми рада са финансијским плановима за 2018. годину. Известиоци су били:

Надица Костић, директорка Народне библиотеке

Радмила Влатковић, директорка Галерије

Саша Јовановић, директор Музеја

Мишко Ћирић, директор Дома културе

Градимир Филиповић, директор Позоришта

Ивана Костадиновић, директорка Историјског архива

 Разматрани су фијнансијски планови следећих установа:

Милка Цолић, директорка  ПУ ,,Чика Јова Змај,,

Братислав Златков, директор Туристичке организације

 Ненад Дјордјевић, директор Спортског центра

 Сања Станковић, секретар Црвеног крста Пирот

Марија Васић директорка Центра за социјални рад

 Одборници су јединствено гласали о програмима  установа. Са 46 гласова за усвојени су програми и планови. Три су била против.

Следећа тема о којој се одлучивало била је реализација буџета у делу планираних расхода за услуге социјалне заштите за 2018. годину. Известилац: Сава Костић, начелник Одељења за ванпривреду. Одлуку је прихватило и гласало 47 одборника.
Одборници су  разматрали заједно још две одлуке из социјалне заштите – Одлуку о социјалној заштити  и  Одлуку о додатним правима у области социјалне заштите. Известио је Сава Костић, начелник Одељења за ванпривреду.

За одлуке из имовинско-правне области гласало је 46 одборника.

 Допуна Дневног реда: Поповић је рекао да је Градско веће прихватило Одлуку о јавним паркиралиштима. Известилац Зоран Крстић рекао је да се уводи ,,екстра зона,, у строгом центру града. Одлуку је прихватило 47 одборника.

 Друга допуна: Одлука о накнади за коришћење паркинг простора. Зоран Крстић је известио и о овој теми.   Ради се о новој зони. Рекао је да од 2012. године цене паркирања нису повећаване. Одлуку је прихватило 47 одборника.

 На крају седнице, као и увек била су разрешења и именовања и одборничка питања.

Предложено је да нови члан Градског већа буде др Александар С. Ћирић. За његов избор гласало је 47 одборника.
По завршетку седнице председник Скупштине града, Милан Поповић, рекао је да су све седнице током године пролазиле у најбољем реду, као и данашња, осим што је на самом почетку било изненађујуће лоше због непоштовања Пословника и неприкладног понашања једног одборника. Поповић је овом приликом прокоментарисао најважније тачке Дневног реда истичући да су сва јавна предузећа у Пироту успешна на чему им је честитао и додао, по питању усвајања Програма рада Скупштине, да за то постоји законска процедура коју морају да испоштују.

На крају је председник Скупштине честитао Пироћанцима Дан града и предстојеће празнике.
Мимица Костић Ђорђевић, шеф Одборничке групе СНС-а, у изјави за медије истакла је да су и овога пута по свим тачкама Дневног реда гласали за, посебно се осврћући на програме јавних предузећа. Она је, такође, овом приликом честитала грађанима Пирота Дан града и новогодишње и божићне празнике.
Овом приликом је, испред Одборничке групе Пиротске нове снаге, Димитрије Видановић честитао празнике грађанима.

Извор: Плусонлине

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine