Сертификована општина са повољним пословним окружењем

У Градској управи града Пирота, у недељу 24. марта 2019. године, у 10:30 сати, бић организован пријем за чланове породица Пироћанаца страдалих у ратовима 1991-1999. Домаћин пријема биће градоначелник града Пирота мр Владан Васић а поводом обележавања ДАНА СЕЋАЊА НА ХРАБРЕ ПИРОЋАНЦЕ СТРАДАЛЕ У РАТОВИМА 1991-1999. и 20. ГОДИНА НАТО АГРЕСИЈЕ.

- Желимо да изразимо поштовање према нашим храбрим Пироћанцима који су страдали у ратовима 1991-1999. и који су у тим тешким данима били уз своју земљу, борили се за њу, бранили је и који су својим животима показали како се воли Србија. Историја страдања не сме се заборавити, јер ко то чини дозвољава да се она понови. Србија никада неће заборавити злочин који јој је учињен, не поновило се. Прошлост се не заборавља, она је путоказ за будућност-наводи се у саопштењу Градске управе.


Након пријема у Градској управи који ће трајати до 11.00х, у 11.30х следи Комеморативни скуп у Карађорђевом парку код споменика “Цвет младости” (помен и полагање цвећа и венаца).

ДАН СЕЋАЊА НА ЖРТВЕ НАТО АГРЕСИЈЕ И БОМБАРДОВАЊА ЈУГОСЛАВИЈЕ

Ове 2019. године, навршава се двадесет година од почетка НАТО агресије на некадашњу Савезну Републику Југославију (СРЈ). Тог 24. марта 1999. године у 19:45 часова огласиле су се прве сирене за опасност. Наредних 78 ноћи и дана, на нашу земљу, без одобрења Савета безбедности Уједињених Нација (УН), НАТО авиони испалили су око 50.000 разних пројектила.

Марко Симић и Милица Ракић, деца која су настрадала у НАТО бомбардовању, постала су симбол страдања Србије у НАТО агресији на СРЈ, цинично названој „Милосрдни анђео”.

Бомбардовање Југославије окончано је 10. јуна, усвајањем Резолуције 1244 Савета безбедности УН по којој СРЈ (Србија) задржава суверенитет над Косовом и Метохијом, али оно постаје међународни протекторат под управом УНМИК-а и КФОР-а. Те 1999. године 19 земаља Алијансе, без одобрења Савета безбедности Уједињених Нација, обрушило се, најпре на касарне и противваздушну одбрану Војске Југославије, а затим и на читаву земљу. Разорена је инфраструктура, привреда, школе, болнице, споменици културе, медијске куће… Од градова, највише су страдали Алексинац, Ниш, Приштина, Сурдулица, Куршумлија. Под рушевинама су остале читаве породице.

Ми, Пироћанци памтимо и сећамо се наших храбрих војника, њих 26, који су страдали у ратовима 1991-1999. Желимо да изразим поштовање према нашим Пироћанцима, који су у тим тешким данима били уз своју земљу, борили се за њу, бранили је и који су својим животима показали како се воли Србија. Историја страдања не сме се заборавити, јер ко то чини дозвољава да се она понови. Србија никада неце заборавити овај злочин који јој је учињен, не поновило се.

Извор: Пиротске вести

 

План детаљне регулације „Пословна инфраструктура - део логистичког центра“ - Пирот

Унапређење пословне климе у Србији

Joomla templates by Joomlashine