Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Извршни директор ЈП “Србијашума” Јеша Ерчић, разговарао је са градоначелником Пирота мр Владаном Васићем током своје јучерашње посете Пироту о могућностима и припреми за прелазак на модерне и еколошки неупоредиво прихватљивије изворе енергије намењене грејању. Реч је о такозваном когенеративним системима који као енергент имају биомасу и/или компримовани течни гас. Ерчић је у разговору за Пиротске вести казао и да је дрвна индустрија велика шанса за Пирот, посебно након покретања постројења за производњу играчака од дрвета за ИКЕА-у, од стране бугарског инвеститора а у оквиру Слободне зоне Пирот.

- Ми са градоначелником Пирота и Градом Пиротом имамо заиста добру сарадњу. Данас смо разговарали о постројењу које ће омогућавати грађанима Пирота да се јефтиније греју уз коришћење обновљивих извора. То значи да зими имамо грејање, лети производњу електричне енергије али и хлађење на објекте који су прикључени на систем-казао је Ерчић.

Дрвна индустрија – велика шанса за Пирот

Директор Ерчић је казао да је дрвна индустрија велика шанса не само за Пирот, већ и за Србију. Он је додао да су сви заинтересовани да послују и инвестирају у овај вид индустрије која остварује завидан суфицит у спољнотрговинској размени наше земље са иностранством, добродошли у ЈП Србијашуме, да се путем писма о намерама информишу о свим детаљима.

Он је додао да Пирот има значајне капацитете за развој дрвне индустрије за шта је доказ и долазак бугарске компаније која ће за Икеу производи еколошки потпуно прихватљиве играчке од дрвета.

- Дрвна индустрија је трећи или четврти сектор прерађивачке индустрије по висини суфицита у спољнотрговинској размени и генерише у Србији у овом тренутку преко 42.000 запослених. Наравно, Пирот је као и остатак Србије доживео да након нестанка великих друштвених комбината и дрвна индустрија падне на колена, али дрво данас доживљава једну праву ренесансу. Поново је као еколошки прихватљив материјал доживело да се јако много тражи. У Слободној зони Пирот послује бугарска компанија која је стратешки партнер ИКЕА-е и производи дрвене играчке које су еколошки потпуно прихватљиве. У овом тренутку имамо добре и стабилне партнере, а сви који буду били заинтересовани да се баве дрвном индустријом добродошли су у ЈП Србијашуме где ће, пре свега преко писма о намерама, моћи да се информишу о свему-казао је директор Ерчић.

Директор Петровић: Набављена лабораторија за комплетно праћење воденог света

Директор Шумског газдинства у Пироту, које је део система ЈП Србијашума, Игор Петровић,  потврдио је да је сарадња са Градском управом Пирот веома добра, а прошле године је захваљујући тој сарадњи реализован пројекат захваљујући коме је ШГ Пирот опремљено најмодернијом опремом – лабораторијом за праћење и истраживање воденог света.

Извор: Пиротске вести

 

План детаљне регулације „Пословна инфраструктура - део логистичког центра“ - Пирот

Унапређење пословне климе у Србији

Joomla templates by Joomlashine