Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Данас су у Свечаној сали Градске управе подељени уговори удружењима грађана укупне вредности шест милиона динара захваљујући којима ће се обезбедити посао за 51 особу.
- Пројекту су равномерно распоређени у градским и сеоским срединама, половина пројеката реализује се у сеоским срединама, половина у градској. Надам се да ће се реализацијом ових пројеката решити проблеми који се тичу еколошке слике, дивљих депонија, побољшања инфраструктуре и слично-казао је градоначелник Васић.


Ненад Петровић, из Канцеларије за локални економски развој казао је да се овај програм реализује од 2010. године. До 2018. године финансирана је реализација 198 пројеката, упошљено 469 особа и за све то је из буџета издвојено 39 милиона динара.
Драган Јенаћковић, директор пиротске филијале НСЗ казао је да је значај овог и сличних програма запошљавања велики јер се захваљујући оваквим програмима упошљавају углавном најтеже упошљиве категорије становништва, попут особа са инвалидитетом, дугорочно незапослених особа и других угрожених категорија када је реч о могућностима за упошљавање.

Извор: Пиротске вести

 

План детаљне регулације „Пословна инфраструктура - део логистичког центра“ - Пирот

Унапређење пословне климе у Србији

Joomla templates by Joomlashine