Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Ове године ће се реализовати укупно 19 пројеката из програма јавних радова кога реализују Град Пирот и филијала НСЗ у Пироту. Реч је о пројектима који се тичу чишћења дивљих депонија, проширења Кеја поред Нишаве, уређења кањона Владикине плоче и другим важним пословима који нису део програма рада јавних предузећа а од значаја су за месне заједнице, села и нашу средину уопште.


Директор Регионалне депоније Небојша Иванов казао је да ће ово предузеће у оквиру јавних радова радити на ширем уређењу депоније, чишћењу дивљих депонија, уређењу Кеја према Пољској Ржани
Комуналац ће ангажовати два радника на три месеца а њихов посао ће бити уређење зелених површина у насељу Танаско Рајић.

- Ми као Комуналац имамо један део – као обавезу да уређујемо ово и друга насеља, али оно што је ван наше надлежности и нашег програма по коме радимо, радиће управо људи који ће бити ангажовани преко програма јавних радова-казао је Толић.

Професор  Драган Николић из Удружења просветних радника Логос казао је да ће захваљујући одобреном пројекту бити очишћен и уређен канал код Мама Бисине воденице у насељу Шађине воденице.

- Ово је једина активна воденица у пиротском крају, већ 200 година је у власништву породице Димитријевић, укључене су две особе из категорије теже запошљивих-казао је професор Николић.

Небојша Јовановић, из Удружења Паклештица казао је да ће захваљујући овом пројекту ово удружење настојати да уреди Кањон Владикине плоче.

- Два радника ће три месеца радити на уређењу инфраструктуре у селу али и сређивање околине водопада Бељаница, као и уређење планинарске стазе од села до видиковца Козји камен-казао је Јовановић.

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine