Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Данас је у Великој сали Градске управе градоначелник Пирота мр Владан Васић приредио пријем за представнике фолклорних ансамбала – учеснике Међународног фестивала фолклора који се одржава у Пироту а који је од нашег града практично направио фолклорну престоницу Србије. Васић је са представницима анасамбала разменио пригодне поклоне, пожелео им да уживају током боравка у Пироту, док представници ансамбала нису крили велико задовољство. Пријему је присуствовала и помоћница градоначелника Милица Голубовић.


Директор Дома културе Мишко Ћирић, организатор 15. по реду Међународног фестивала фолклора, захвалио се фолклорцима, од којих су неки прешли хиљаде километара како би дошли у Пирот.

- Верујем да ће многим бити жао да напусте Пирот по завршетку фестивала. Фестивала не би ни било да немамо подршку градоначелника и Града Пирота. Град Пирот је препознао значај овог фестивала-казао је директор Ћирић.



Градоначелник Васић поздравио је фолклорце и казао да се нада да учесници имају довољно слободног времена да разгледају град, да се упознају са људима.

- Град Пирот спада у градове средње величине по броју становника, има око 60.000 становника, али по површини спада међу највеће градове у Србији. Налазимо се на транзитном Коридору 10 који спаја Европу са Истоком. У Пироту успешно ради једна од највећих фабрика Мишелина у свету, која запошљава око 3.500 људи-казао је Васић.

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine