Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Данас је одржана седница Градског већа. На дневном реду нашле су се следеће теме: Извештај о раду ПУ Чика Јова Змај за 2018/19. и План рада установе за 2019/20. годину, План генералне регулације “Пољска Ржана” и Локални акциони план за социјално укључивање Рома и Ромкиња у Пироту за период 2019-2021. Поред одлука из имовинско правне области пред већницима је била и Одлука о утврдјивању назива улица и других делова насељених места на територији града. Једна од најзначајнијих тема била је извршење Буџета у првих шест месеци.

По завршетку седнице Видојко Панајотовић, заменик градоначелника, рекао је да је веома задовољан реализацијом Буџета јер данас имају око 480 милиона на рачуну. Свуда се ради у граду, све иде по плану и све што је планирано за ову годуину биће завршено, истакао је Панајотовић. 
Када је у питању План генералне регулације „Пољска Ржана“, Панајотовић објашњава да је ово девети план који су усвојили од укупно 12 колико ће радити.
На седници је разматран и план рада ПУ „Чика Јова Змај“. С обзиром да су тренутно 62 детета на листи чекања, Панајотовић је најавио да очекују да до децембра не буде деце на листи чекања, уколико Влада испуни оно што је обећала. Према његовим речима, тражиће да им дозволе упошљавање још радника.
Овом приликом усвојен је и предлог о измени назива улица у пиротским селима. Укупно 72 села.
О усвојеним предлозима Градског већа разматраће се на предстојећој седници Скупштине града која је заказана за петак, 20. септембар. Седница почиње у 10 часова.

Извор: Плусонлине

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine