Сертификована општина са повољним пословним окружењем

На предлог Одборничке групе Коалиције за Пирот, као и одборничких група СПС и СНС, одборници локалног парламента у Пироту усвојили су Декларацију којом се из будућег просторног плана бришу све локације за МХЕ а Влади Србије упућује захтев за проглашењем мораторијума на изградњу МХЕ. Предлог су подржали и опозициони одборници.

- Желим да се захвалим свим одборницима КЗП као и коалиционим одборницима из СНС и СПС, нарочито министру екологије Горану Тривану који је јуче разговарао са градоначелником Владаном Васићем на ту тему. Заиста сматрам да се сви одредимо према овако животно важној теми а овим доказујемо и да је Град Пирот, био јесте и биће уз народ-поручио је Цолић.
Председник Градског парламента Милан Поповић је казао да је Град Пирот учинио максимум напора овим данашњим доношењем одлука а у циљу заштите интереса грађана.
- Ипак, све дозволе на територији Парка природе издаје држава односно ресорно министарство. Ми не можемо да забранимо било шта у Парку природе Стара планина а све се око тога своди на политику, на то ко ће више да добије гласова и профитира политички. Сви ми смо заинтересовани да спасемо реке Пирота, да забранимо уништавање било какве врсте јер природу морамо да поштујемо. Држава је та која мора да одлучи и која ће вероватно одлучити и то ће бити једино трајно решење-казао је Поповић.
Мимица Костић Ђорђевић, из ОГ Српске напредне странке казала је новинарима да су одборници ове странке по свим тачкама дневног реда гласала “ЗА”.
- Сви смо сведоци да се и у граду и по селима свуда ради и гради, чули смо од директорке Предшколске установе Милке Цолић шта се све ради и гради. Постоји и одлична сарадња између републичких министарстава и Градске управе, много средстава се улаже у развој града што се и види на сваком кораку-казала је Мимица Костић Ђорђевић.

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine