Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Уназад три године локална самоуправа уложила је значајна средства, а све у циљу побољшања квалитета градског и приградског саобраћаја.
Опредељена средства у градскм буџету, предвиђена за субвенционисање градског и приградског превоза, из године у годину су се стално повећавала, рекао је на данашњој конференцији за медије Зоран Крстић, начелник Одељења за урбанизам и стамбено комуналне послове.

Градска управа из буџета 2018. године издвојила је 12,5 милиона динара, док је прошле године тај износ био на нивоу од 22 милиона. У овој години предвиђено је 40 милиона динара, али су то средства која ће бити додељена превознику који буде изабран у поступку новог начина организовања превоза, који подразумева јавно приватно партнерство између Града и само једног превозника. Концесиони акт је израђен и налази се код надлежног Министарства које треба да га одобри и усвоји, каже Крстић.

Крстић је истакао да расподела средстава од 40 милиона динара односно њихово пласирање биће тек после потписивања уговора. Никако раније, што је изазвало одређене "недоумице" код самих превозника, али их то не оправдава када је у питању непоштовање већ постојећих уговора о превозу путника у градском и приградском превозу, посебно према Извору, Малом и Великом Субодолу и Понору.

Дејан Ранђеловић, члан Градског већа, у чијој је надлежности управо област градског и приградског превоза, рекао је да ће се у наредном периоду покушати да пронађе решење са превозницима, јер је са њима потписан анекс уговора о обављању делатности до избора партнера у целом овом поступку. Очекујемо да ћемо овим поступком коначно увести ред у градски и приградски превоз на подручју Пирота, каже Ранђеловић.

Извор: Плусонлине

План развоја Града Пирота 2021–2028.

 

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine