Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Захваљујући Фонду за развој пољопривреде и бројним субвенцијама које преко Фонда Град Пирот обезбеђује, значајно се из године у годину унапређује пољопривреда.
Помоћник градоначелника за пољопривреду Горан Поповић казао је да је путем Фонда за развој пољопривреде и инвестицијама пољопривредника које су подстакнуте субвенцијама Фонда, у пиротску пољопривреду прошле године “упумпано” преко 1.5 милиона евра. Поповић је позвао власнике регистрованих пољопривредних газдинстава да у што већој мери аплицирају и користе подстицајна средства и Града, али и државе.


Предраг Пејчић, власник пољопривредног газдинства из Пољске Ржане казао је да редовно користи подстицајна средства локалне самоуправе односно Фонда за развој.

- Имамо преко 60 грла музних крава, сваке године повећавамо, пратимо генетику, набавили смо микс приколицу, локална самоуправа нам је вратила средства за инвестиције, купили смо и вакумирку што нам је значајно олакшало посао, реновирали смо штале и модернизовали, побољшали значајно хигијену. Без помоћи локалне самоуправе сигурно не би успели да реализујемо све инвестиције и доведемо производњу на овако висок ниво. У плану је да у наредном периоду набавимо и роботе за мужу. Сваке године усавршавамо производњу и унапређујемо посао. Продуктивност је много већа тако да се полако приближавамо максимуму. Да имамо и хиљаду крава, ми не би имали проблема са тржиштем, квалитетна роба увек нађе пут до купаца-казао је Пејчић.

Помоћник градоначелника Горан Поповић каже да је Фонд за развој пољопривреде у 2019. години располагао са 58 милиона.

- Конкурс за 2020. годину је расписан 1. јуна. Захтеви се примају од 1. до 5. у месецу за претходни месец. Пет милиона динара смо одвојили за израду елабората о заштити географског порекла пеглане кобасице, за едукацију пољопривредних произвођача и сматрам да смо кроз Фонд обезбедили довољна средства за равномеран развој пољопривреде-казао је Поповић.

Извор: Пиротске вести

 

План детаљне регулације „Пословна инфраструктура - део логистичког центра“ - Пирот

Унапређење пословне климе у Србији

Joomla templates by Joomlashine