Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Штаб за ванредне ситуације града Пирота у прошлој години реализовао је много активности, пре свега због пандемије, али и других ситуација које су захтевале интервенције штаба.

Сретен Савов, члан Градског већа, у изјави за портал Пирот Плус онлајн представио је извештај о раду штаба. Како је рекао, због пандемије предузимане су многе мере у складу са одлукама Кризног штаба Републике Србије и Владе Републике Србије, посебно око вакцинације.

У јануару прошле године отворен је вакцинални пункт у просторијама Затвореног базена, а у фебруару и спортској сали Техничке школе.

Почетак прошле године обележиле су и поплаве које су захватиле насеље Рогоз, делове околних насеља, али и неколико села у пиротском крају. Овом приликом Савов је навео шта је Штаб за ванредне ситуације предузео и како је ситуације решена.

У оквиру осталих активности Штаба за ванредне ситуације је и редовно одржавање канала и водотокова. Према речима Сретена Савова радило се на уређењу канала Рогоз, код насеља Расадник, део Бистрице и Расничке реке, а потом и сопотски поток који је завршен у фебруару.

Поред осталог, прошле године почело се и са поступком формирања Добровољне ватрогасне јединице. О овоме, али и другим активностима Штаба за ванредне ситуације објавићемо наредних дана.  

Извор: Плусонлине

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine