Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Град Пирот, тачније Градско веће на данас одржаној седници, формирало је тимове и предузело мере како би се предупредиле нежељене ситуације током предстојеће зиме, за коју се глобално говори као о зими пуној неизвесности, пре свега када је о енергетици реч.

У сусрет најавама енергетске кризе на глобалном нивоу ове зиме, Град Пирот је преузео превентивне мере како би се, уколико до кризе дође и на локалу, ефекти кризе амортизовали максимално колико је то у могуће.

Градоначелник Пирота мр Владан Васић казао је да се нада да кризе неће бити ове зиме, али Град Пирот се припрема као да ће је бити.

-Формирали смо један радни тим који би требао да прати евентуалне проблеме у снабдевању енергијом Града Пирота, пре свега мислим на Градску топлану. Енергетска криза није у нашем домену али морамо да размишљамо и о томе, морамо да сагледамо могућности алтернативних извора енергије, односно грејања, рационализације грејања и у зградама и јавним установама, да размотримо и разрадимо моделе прелазак на једносменски рад у школама, чак и на онлајн наставу. Разрадићемо те моделе како би људи у нашем граду, уколико до кризе дође, осете најмање могуће ефекте. Разговараћемо са Електродистрибуцијом да, ако буде рестрикција, да делови града где топлана ради не буде под рестрикцијама. Други подтим који смо формирали треба да се бави помоћи људима који су у стању потребе, да се интервенише доставом намирница, лекова, огрева, а да би се интервенисало, мора да се види како доћи до огревног дрвета, да се види да ли имамо интерних ресурса, односно да се обезбеди дрвна маса сечом на парцелама у јавној својини, да се изврши санитарна сеча у коритима река чиме ће се обезбедити помоћ најугроженијима а уједно да се повећа пропусна моћ река-казао је Васић.

Васић је додао да је уз консултације са ПИО фондом констатовано да на територији града око 4.800 људи који примају најниже пензије, ниже од 20.000 динара, тако да ће и они да буду сагледани како би им се помогло на све могуће начине.    

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine