Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Данас, 30. новембра, одржана је осма седница Скупштине града Пирота на којој су одборници усвојили неколико битних одлука, а међу њима и извештај о реализацији буџета за период од 1. јануара до 30. септембра ове године. Одборник и шеф Одборничке групе “Најбоље за Пирот” Жарко Тодоровић желео је да се осврне на реализацију буџета, али према мишљењу председнице Скупштине града, Милене Димитријевић, није се држао теме већ је говорницу искористио у друге сврхе због чега му је одузета реч. Председница Димитријевић каже да је за њу то ново искуство и сматра да је поступила правилно.

“Ово је за мене ново искуство, први пут сам одузела реч, одборнику, Жарку Тодоровићу после две опомене. Он је скупштинску говорницу искористио за предизборну кампању и нисам то могла да дозволим. Покушао је да, када градоначелник није био у сали, износи своје личне ставове и пренесе одговорност због суочавања са белом кугом на градоначелникова леђа, што стварно није у реду. Оно што ја лично желим да кажем то је да сам повлашћена да радим у тиму на чијем је челу, градоначелник, Владан Васић, човек који ради 24 сата дневно и који има апсолутно слуха за све проблеме и потребе у овом граду” – изјавила је др Димитријевић.

Према подацима из најновијег пописа становништа приметно је значајно смањење броја становника у Србији, па и у Пироту. Ова проблематика ће сигурно бити интересантна многима који се баве политиком, нарочито људима из опозиције. Градоначелник Пирота, Владан Васић, позива све оне који желе добро нашем народу и граду Пироту да кажу шта је то што треба урадити, без обзира да ли су на власти или опозицији. Васић каже да се као млад човек почео бавити политиком јер није желео да буде са стране и говори шта би требало урадити, већ се конкретно ангажовао.

Др Жарко Тодоровић, шеф Одборничке групе “Најбоље за Пирот”, оштро је осудио одлуку председнице Скупштине града, др Милене Димитријевић, да му одузме реч и сматра да тако нешто није у складу са демократским начелима.  

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

 

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine