Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Званично, од данас, отварањем приватног дечјег вртића капацитета 156 места, Пирот је добио још једну предшколску установу. Дечји вртић, под називом “Мy Wаy” налази се у прелепој згради поред Школе за основно и средње образовање “Младост”, преко пута Затвореног базена у насељу Сењак. Реч је о породичном послу, који је породица Стојичић из Бабушнице започела 2018. године. С обзиром на строге критеријуме које предшколска установа мора да испуни за боравак деце после пет година Мy Wаy ће 6. фебруара почети са радом. Свечаном отварању, поред бројних гостију, присуствовали су, државни секретар у Министарству просвете, науке и технолошког развоја, проф. др Небојша Ранђеловић, градоначелник Пирота, мр Владан Васић и, начелница Пиротског округа, Драгана Тончић.   

После обиласка и разгледања изузетно опремљених просторија присутнима се обратила, идејни творац изградње вртића, Ивана Стијичић, иначе, председница СО Бабушница. Она је истакла да је изградња оваквог објекта друштвено одговоран пројекат и дело њене породице, супруга и троје деце.

“Упорност, истрајност и љубав према овом што радимо довели су до тога да смо обезбедили простор, адекватне кадрове и надам се да ћемо сви заједно пружити деци Пирота оно што до сада нису имала на једном месту. Захвална сам свима онима који су са нама били од првог дана, од пројектовања, изградње и уређења простора. Захваљујем нашој директорки, Ивани Савић, која је за врло кратко време показала изузетну сарадњу и посвећеност, нашем особљу и стручном кадру и надам се да ће испунити очекивања родитеља и грађана. Захваљујем граду Пироту и градоначелнику, Владану Васићу, који је одмах препознао значај оваквог пројекта, као и ресорном министарству. И на крају, хвала родитељима који нам поверавају оно што је највредније у животу, своју децу”- изјавила је Ивана Стојичић.

Градоначелник Пирота, Владан Васић, честитао је власницима објекта и установе почетак рада и сматра да је такав објекат недостајао граду и да показује да Пирот завређује овакве услове, да стално расте и да је Пирот добро место за живот.

“Има око 300 деце која су на листи чекања у Пироту и због тога смо подржали овај вртић нашим буџетом. Позивам и друге људе који имају сличне идеје да оснују приватни вртић, прођу сертифкацију Министарства просвете и, такође, добиће подршку града. Ми смо решили да ове године елиминишемо, ако је могуће, листу чекања, да сва деца Пирота иду у вртиће, да се друже и квалитетно припремају за школу. Тако ћемо и у Педагошкој академији, заједно са ПУ “Чика Јова Змај”, прекосутра отворити вртић за 50-оро деце. Дакле, већ ћемо 200 детета сместити више него прошле године у вртиће” – рекао је Васић.

Државни секретар у Министарству просвета, проф. др Небојша Ранђеловић, изразио је велико задовољство што је данас у Пироту. Он каже да је на многим дебатама и скуповима прворазредна манифестација универзитетски програм, или отварање нове универзитетске установе и слично, па онда по градацији наниже. Али, како је рекао, високо образовање почиње на оваквим местима, јер ако се ту добро ради универзитет касније добија одличан производ.       

Извор: Пиротске вести

 

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine