Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Градоначелник Пирота мр Владан Васић данас је на пункту народне кухиње у насељу Радин До, ручао са корисницима овог вида помоћи. Васић је с њима разговарао, саслушао њихове примедбе и најавио да ће већ од 1. новембра, оброци бити знатно бољи, а да ће у буџету за 2024. годину, бити издвојено за трећину више новца за ове намене па ће оброци бити значајно разноврснији, са више меса-најавио је Васић.

По Васићевим речима, од некадашњих преко 1000, тренутно у Пироту народна кухиња има 400 корисника, што је по његовим речима, доказ да је стандард становништва бољи него раније.

-Најмање једном годишње ручам са корисницима, да из прве руке видим какве оброке имају. Сада смо имали грашак са пиринчем. Веома је важно да имамо народну кухињу јер сваки град у свету има људе којима треба овакав вид помоћи. Неко је остао без посла, некоме је неповезан стаж, има заиста свакаквих судбина. Веома је важно да те људе подржавамо. Ми за народну кухињу издвајамо преко 4.5 милиона динара, на 40 адреса се храна односи свакодневно, има укупно 400 корисника. Укупно, преко 90 милиона динара Град Пирот даје за разне врсте социјалне помоћи. Ми смо ту да ниједан човек у Пироту не остане ни гладан, ни жедан. Најважније је да се број смањује, јер од некадашњих 1000 корисника, сада имамо 400 корисника. То значи да се стандард повећава, што је веома добра информација-поручио је Васић.  

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine