Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Данас су полазницима тромесечне обуке за шиваче организоване од стране Града Пирота, Уговорне окружне коморе Пирот, НСЗ, филијале у Пироту, Техничке школе и компаније Е Мирољо, подељени сертификати. Ову обуку успешно је завршило 18 особа, потребе на тржишту рада у Пироту за шивачима су и даље велике па ће, по најавама, ускоро бити организовани нови циклуси обуке за шиваче.


- Град Пирот је ове године кроз Локални акциони план за запошљавање издвојио око 20 милиона динара за разне видове подршке запошљавању. Имамо разне врсте обука, а овога пута додељујемо сертификате полазницима који су успешно прошли обуку за шиваче у компанији “Е Мирољо Први мај”, којима се такође захваљујем на ангажовању. Поред ове, ми имамо обуке и за ИТ сектор, за руковање ЦНЦ машинама и сличне обуке. Циљ нам је  да организујемо обуке за занимања која недостају привреди и за којима постоји велика тражња на тржишту-казао је градоначелник Васић након свечаног уручења сертификата.
Председник Уговорне окружне коморе Пирот др Драган Костић казао је да је у плану да се раде нови циклуси обуке за шиваче јер текстилној индустрији недостаје значајан број шивача.

Извор: Пиротске вести

Упитник о задовољству грађана услугама Градске управе Пирот

Електронско подношење захтева

 

Постаните еГрађанин

eУправа Републике Србије

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine