Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

У наредне две недеље ће бити завршено обележавање паркиралишта и до краја априла почеће наплата на шест локација у граду које се уводе у систем наплате паркирања, код Роде, у Улици Краљевића Марка, око тржног центра АТП,  у улици која повезује Лава Толстоја и Улицу Алексе Шантића, као и на простору Улице Стевана Сремца до Народних хероја.  Једино ће простор око Дечјег диспанзера касније бити уведен у систем наплате након потписивања  уговора са Заводом за јавно задравље и Домом здравља.

Бојан Пешић, начелник Одељења за стамбено комуналну делатност, каже да одлука о наплати паркирања ступа на снагу 8 дана од објављивања и да је сада само потребно да  се постави сигнализација и да се заврши обележавање. Сва нова паркиралишта биће у другој односно зеленој  зони наплате. „У систему наплате биће цео комплекс око Роде и Максија. Комуналац је склопио уговор са фирмом ЈЦГ која је власник парцеле код Роде на основу којег ће Комуналац вршити наплату паркирања. Првих сат времена ће бити бесплатно за потребе купаца а после истека тог времена паркирање ће се наплаћивати.  Код Диспанзера ће тек бити дефинисан начин наплате паркирања али ће првих сат или два бити бесплатно“ – рекао је Пешић.

У режиму наплате у граду тренутно је 1300 паркинг места. Само код Роде и Дечјег диспанзера има око 60 паркинг места која су се до сада  често  користила и у комерцијалне сврхе. Ова паркиралишта су углавном била заузета док за кориснике којима су намењена често није било места за паркирање, каже Пешић.

Извор: Пиротске вести

Упитник о задовољству грађана услугама Градске управе Пирот

Електронско подношење захтева

 

Постаните еГрађанин

eУправа Републике Србије

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine